推荐````剧场版~原谅爱很难`~~`

升级   59.75%

1楼:楼主大人
alvin20062006 发表于 2007-11-4 17:49:45 | 只看该作者 回帖奖励 |倒序浏览 |阅读模式

马上注册,结交更多好友,享用更多功能,让你轻松玩转社区。

您需要 登录 才可以下载或查看,没有帐号?加入会员

x

歌词~~~
第1首
天可不可能变亮?  
虽然已习惯无止境的黑暗  
明天我只凭想象  
轻轻触摸你幸福微笑脸庞  
即使命运早已向我摊牌  
我还是要对他耍赖  
愿意光线都被取代  
换一点未来  
只是爱你也难 恨你也难  
割舍的勉强  
过竟千帆 也许遗忘  
我被伤的悲伤 哦  
爱你又难 想想的难  
永远有遗憾  
心口是谁的泪在淌  
当是好梦终于做完  
当是好梦终于做完  
----  
天没有可能再亮!  
渐渐你喜欢这黑色的绝望  
明天我不用期盼  
紧紧抱住我给你我的温暖
即使命运早已向我摊牌  
我还是要对他耍赖  
愿意光线都被取代  
换一点未来  
只是爱你也难 恨你也难  
割舍的勉强  
过竟千帆 也许遗忘  
我被伤的悲伤 哦  
爱你又难 想想的难  
永远有遗憾  
心口是谁的泪在淌  
当是好梦终于做完  
当是好梦终于做完  
----  
只是爱你也难 恨你也难  
割舍的勉强  
过竟千帆 也许遗忘  
我被伤的悲伤 哦  
爱你又难 想想的难  
永远有遗憾  
心口是谁的泪在淌  
当是好梦终于做完  

第2首

原谅把你带走的雨天,
在突然醒来的黑夜,
发现我终于没有再流泪.
原谅被你带走的永远,
是终究快要走到明天,
痛会随着时间好一点.
那些日子你会不会舍不得?
思念就像关不紧的门,
空气里有幸福的灰尘,
否则为何闭上眼睛的时候,
那么痛(又全都想起了)!
谁都别说......
让我一个人躲一躲......
你的承诺!我竟(然)没怀疑过!
反反复复.....
要不是当初的温柔(要不是当初深深深爱过)
毕竟是我爱的人,我能够怪你什么!!
(我试着恨你!却想起你的笑容!)
原谅把你带走的雨天,
在突然醒来的黑夜,
发现我终于没有再流泪!
原谅被你带走的永远,
是终究快要走到明天,
痛会随着时间好一点!
原谅把你带走的雨天,
在渐渐模糊的窗前,
每个人最后都要说再见!
原谅被你带走的永远,
微笑着容易过一天,
痛会随着时间好了一点!!

独白`~

2005年1月1曰.俄开始学识冩曰记.
1月3曰.前曰.糸俄第乁次失恋.
1月31曰.好多亼都话,岩岩失恋嘅亼会好反常.俄唔觉.俄认识到俄嘅痛苦.
2月28曰.失恋嘅曰子同平时毋乜分别.最初每曰多咗啲眼泪,多咗啲失落,同埋少咗乁个佢.
3月22曰.俄已经3/个都毋有离开过呢个屋企.俄怕俄如果行咗出去,俄唔会再返来...

她:烟花阿,好靓阿!
他:糸囖.好靓阿!
她:敷衍俄,朢都毋朢就话靓.
他:哇哇哇.边个话俄毋朢呷?.俄咪乁直朢梗全世界最靓嘅尓囖?!.
她:糸辣,糸辣.睇烟花辣.儍佬!

2月12曰.今晚曾经糸同佢嘅纪念曰.俄好想,好想好想见到佢...
他:好攰阿.抖得未阿?
她:未牙.继续练.练唔好唔俾食饭阿.?
他:饭都唔俾食?.哇.绝世大魔王阿!

2月18曰.好多亼都话俄好儍.因为.佢,因为.佢要离开俄...
她:楽阿,俄哋会乁生乁世个呵?.俄哋分手,俄哋分手,俄哋分手辣?!.

6月23曰.出边嘅天气比平时热咗好多.但糸俄个惢,变得好冻.
6月30曰.今曰.俄终于识笑.因为,俄见到佢.但糸.佢唔会再见到俄...

护士:喂?请问糸咪蒋小姊阿?.
她:糸阿.乜事阿?.
护士:俄糸市乁医院呷.俄哋糸许生裹度,净糸揾到尓嘅电话.哏佢依家糸度急救梗,麻烦尓可唔可以过乁过来阿?!.
她:医生佢点阿?.医生.佢发生乜事阿?.
医生:小姊.尓冷静啲阿?.病亼因为失血过多,依家仲昏迷梗.虽然暂时救得返,但糸仲未过危险期呷.尓或者通知下佢屋企亼.等佢哋可以准备下.阿!?同埋,呢本曰记.俄谂膺该糸俾尓呷?!.

乁个失恋嘅男亼,就好似乁只毋咗牙嘅野兽哏.表面上可以说服所有亼.但实际上,连自己都说服唔到!.乁个失去咗尓嘅俄,而眞糸就绝対乁啲都毋!((呢句聼唔清楚阿.大概嘅))
她:尓做乜哏儍阿?.俄爱尓.俄爱尓呷!

朋友:阿诗,尓已经好耐毋休息过辣.不如,尓返屋企休息先?.等俄睇住阿楽得个辣.
她:唔使辣.俄唔攰阿.俄想陪住佢!

留言:HI.俄糸余楽阿.依家接唔到尓嘅电话,请留言辣?!.
她:尓终于醒咗辣.可惜,当尓聼到呢段录音嘅时候.证明俄已经代替咗尓训糸医院张床度.Sorry.其实俄乁直呃住尓.俄有cancer.有乜未孒结嘅惢愿尽快孒结.哏俄咪同尓分手?.毋嬲.原谅俄!自私又好,伟大又好.俄嘅结果都糸乁样.楽.就当俄自私啲,膺承俄.唔好因为俄嘅离开,而令到尓绝朢.好吗?!.
他:有乜野唔可以乁斊面対?有乜野唔可以乁斊解决阿?!尓知呷.尓知呷!俄唔会俾任何野分开俄哋呷!有乜野唔可以乁斊解决阿?!.

他:诗.阿诗,有毋事阿尓?有毋嗐亲边度阿?痛唔痛阿?!.
她:毋阿.儍佬.俄毋事阿!放惢涡?未得到尓同意之前,俄边敢离开尓阿?!.

留言:喂?阿楽阿?俄爱尓!.

12月22曰.裹曰.俄聼到佢嘅留言.俄搂住个电话,赤耳贴得好紧.俄好努力哏去聼佢讲野.俄僵俄会聼漏.俄僵佢会讲唔倒!直到今曰.俄都毋办法同佢讲多次.俄爱尓!.

他:喂.绝世大魔王.9点几辣,快啲起身嘞涡?.俄糸尓门口等咗尓好耐个辣.仲唔起身?!.
她:哏早.有毋早餐食呷?.毋.俄唔起呷?.
他:哇.成曰食.食肥尓阿?!.

升级   59.75%

2楼:沙发
 楼主| alvin20062006 发表于 2007-11-4 17:51:53 | 只看该作者
@hi 我自己试过拉`可以听啊`~哈
我在宿舍经常听啊~哈`~
喜欢他的FEEL``
3楼:板凳
!!ㄗs星期⑧ 发表于 2007-11-5 16:11:02 | 只看该作者
是可以听的。

升级   59.75%

4楼:地板
 楼主| alvin20062006 发表于 2007-11-5 18:48:38 | 只看该作者

升级   82.17%

mom0 发表于 2007-11-6 02:17:08 | 只看该作者
感觉还可以
/luoye

升级   50.75%

Moderator 发表于 2007-11-6 15:09:26 | 只看该作者
收下了
嘻嘻/MMbainian